It is currently 07 Dec 2023, 11:25

All times are UTC [ DST ]


Search found 2 matches

Author Message

 Jump to forum   Jump to topic

Posted: 04 Apr 2022, 14:33 

Following quoted text is copyright Ro-Disc - May 1997 -

"
ONCE UPON A TIME...

Er was eens een dochteronderneming van Philips, Cascar genaamd, die zo'n 5 jaar geleden bij zichzelf dacht 'Wij gaan de Nederlandse markt overspoelen met LaserDiscs !". Men ging op zoek naar wat fabriekjes en begon wat titeltjes met videokwaliteit uit te brengen voorzien van Nederlandse ondertiteling. De Philipsfabriek in Engeland bleek toch net iets te duur te zijn, dus koos men voor het merendeel van hun titels voor een fabriek in Japan: Kuraray. Als troost bleek de gebruikte apparatuur (verouderde) Philips machines te zijn.

Helaas bleek de prijs/ kwaliteit goed in verhouding te liggen bij het eindresultaat. Alle titels bleken mispersingen te zijn en daarom ook onverkoopbaar. De partij is nog wel bij SuperClub terecht gekomen (ook van Philips), maar verkopen bleek toch vrij lastig en uiteindelijk is de hele bende bij Ro-Disc beland toen dit bedrijf zo gek was om in een keer de hele voorraad (Casear en Philips LD's) van SuperClub (meer dan 70.000 LD's!) over te nemen.

Helemaal gestoord was deze firma ook weer niet. Er was rekening mee gehouden dat er inderdaad zo'n 30.000 LaserDiscs vernietigd moesten worden. De hele voorraad is nog lang niet uitgezocht. Elke keer als er mispersingen boven water komen, worden deze weggegooid. Nu blijken er echter commerciele slimmerikken te zijn, die het voor elkaar krijgen om de containers vroegtijdig te legen en deze dan weer doodleuk te koop aanbieden bij Ro-Disc. Prijzen varierend van 5 gulden per stuk bij een afname van 2000 nieuwe dichtgesealde LaserDiscs of bijvoorbeeld 12.50 per stuk als er in een keer 600 afgenomen wordt. Ook wordt er al hier daar naar particulieren toe geadverteerd.

Met de fabriek Kuraray is het overigens verder nog goed gekomen. Tegenwoordig behoren ze tot 1 van de beste fabrieken ter wereld...

Moraal van het verhaal:

Vooral geen LaserDiscs kopen van beunhazen, maar alleen bij uw laser Dise-specialist die aangesloten is bij de RDD-Groep ;-)

Indien u toch graag in het bezit wilt zijn van deze zeldzame LaserDiscs, dan kan u ze ook GRATIS afhalen bij Ro-Disc. Wel van te voren even aangeven welke u wilt hebben. Om nog meer beunhazerij te voorkomen is er een maximum van 3 per titel per klant.

Het gaat om de volgende titels:

Amsterdamned

Assassination

Backtrack

Bloodsport

Blue Jean Cop

Burning Secret China Girl

Class Of 1999

Dive

Far From Home

Farewell To The King

>From Beyond

Gate II

Gobotron Saga

Hamburger Hill Hero And The Terror

Invaders From Mars

Jacknife

Muppet Babies

Number On With A Bullet

Paperhouse

Physical Evidence

Prayer For The Dying

Prince Of Darkness Princess Bride

Red Scorpion

Robotech The Movie

She-Ra Princess Of Power

Streets Of Gold

They Live Unholy

De volgende Cascar-titels zijn niet bij Kuraray geperst, maar bij Philips in Engeland (PDO). Dit zijn dus geen mispersingen en worden daarom ook gewoon te koop aangeboden:

Big Man On Campus - 10.

Dark Angel - 10.

Dirty Dancing - 10,

Koko Flanel - 10,

Mack The Knife - 10.

National Geographic - Haaien - 10.

National Geographic - Titanic - 10.

National Geographic - IJsbeer - 10. National Geographic - Neushoorn - 10.

National Geographic - Tijger - 10. Rambo III - 10.

Troetelbeertjes - 10. Young Guns - 10."

 Jump to forum   Jump to topic

Posted: 10 Jun 2022, 09:52 

Very likely to be a mistake for the Video CD, well spotted.

Everybody OK to delete/recycle this entry?

Julien
Page 1 of 1 [ Search found 2 matches ]


All times are UTC [ DST ]


Jump to: