It is currently 22 Jul 2019, 21:56




 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Re: Not working MSC4000
PostPosted: 29 Jun 2019, 13:04 
Second post
Second post
User avatar

Joined: 28 Jun 2019, 18:26
Posts: 2
Location: United Kingdom
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Hello All,

Brand new to the forum (but not to LD players and Home Theatre) and would really appreciate some assistance regarding the Sony MSC4000 Muse Decoder.

I've just acquired one of these for not a great deal of money off eBay sold with the disclaimer of powers up but unable to test Muse operation; anyway after unboxing and hooking with up the required interconnects and mains cord to stepdown transformer I soon realised there is no signal video or audio coming out of the unit, on initially hitting the power button the green status lamp above it shows steady green for a few seconds and then turns to a blinking state and remains this way, the VTR & Lock lamps also blink in the same fashion when selected. I've tried various configurations with the interconnects but without any success, it was tested with the Atlantis Hi-Vision LD which is B-Mode Stereo only, its currently the only Muse LD I possess, any help would be greatly appreciated,

Thankyou.
_________________
LD Player(s):Pioneer HLD-X9/CLD-925
Display:Sony VPL VW500ES
Video Processor: Lumagen Radiance 2144
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Not working MSC4000
PostPosted: 01 Jul 2019, 11:20 
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Aug 2002, 23:37
Posts: 2384
Location: France
Has thanked: 79 times
Been thanked: 137 times
laserfanhld-gb wrote:
on initially hitting the power button the green status lamp above it shows steady green for a few seconds and then turns to a blinking state and remains this way, the VTR & Lock lamps also blink in the same fashion when selected.


That's not good, the power LED should remain steady green.

Blinking might denotes motherboards unable to complete a boot sequence.

Caps on SONY MUSE decoders do not age well.
Are you inspected visually inside?

Julien
_________________
LDDb on Facebook!
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Not working MSC4000
PostPosted: 01 Jul 2019, 12:56 
Second post
Second post
User avatar

Joined: 28 Jun 2019, 18:26
Posts: 2
Location: United Kingdom
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
admin wrote:
laserfanhld-gb wrote:
on initially hitting the power button the green status lamp above it shows steady green for a few seconds and then turns to a blinking state and remains this way, the VTR & Lock lamps also blink in the same fashion when selected.


That's not good, the power LED should remain steady green.

Blinking might denotes motherboards unable to complete a boot sequence.

Caps on SONY MUSE decoders do not age well.
Are you inspected visually inside?

Julien


Many thanks for getting back Julien, I have to admit I wasn't hopeful for good news about this but considering it was obtained at a rather knock down price I thought I'd risk the purchase just on the off chance I'd picked up a real bargain which unfortunately doesn't appear to be the case here sadly. I note from what you posted previously that your experiences with this model (and Sony) were not too great either? Anyway rather than open it up I've now decided to sell it at a buy it now price in the hope that someone with the necessary expertise could perhaps get it up and running again or if not at least use it as a source of spares, in the meantime I'll keep looking out for another nice working example at the right price, a Panasonic or Pioneer decoder would be nice though the chances of finding one of those must be near zero sadly.
_________________
LD Player(s):Pioneer HLD-X9/CLD-925
Display:Sony VPL VW500ES
Video Processor: Lumagen Radiance 2144
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: