It is currently 05 Dec 2022, 15:28




 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: [CLD-D702] won't play side B, plays side A fine
PostPosted: 26 Sep 2022, 22:42 
Second post
Second post
User avatar

Joined: 26 Sep 2022, 20:42
Posts: 2
Location: United States
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
I have a Pioneer CLD-D702 that works great, accept for the fact that it doesn't play side B. It will successfully switch to side B, but when it tries to get to the center point, it makes a crashing sound and then refuses to play the disc. I have to unplug it to get it to return to it's home position. Otherwise it works completely fine. It it a mechanical issue?

Here's a video: https://youtu.be/tDGqzre5U6Q
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [CLD-D702] won't play side B, plays side A fine
PostPosted: 27 Sep 2022, 07:58 
Hardcore fan
Hardcore fan
User avatar

Joined: 28 Jun 2014, 05:59
Posts: 1243
Location: San Francisco, CA USA
Has thanked: 334 times
Been thanked: 437 times
Check the entire B-Side plastic track for cracks or even missing teeth. Here is an image for reference....

Image

There is one more thing that is another possibility but check the track out first and let us know what you see.
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [CLD-D702] won't play side B, plays side A fine
PostPosted: 27 Sep 2022, 15:36 
Second post
Second post
User avatar

Joined: 26 Sep 2022, 20:42
Posts: 2
Location: United States
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Just checked, no missing teeth or cracks on the plastic gear tack.
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [CLD-D702] won't play side B, plays side A fine
PostPosted: 27 Sep 2022, 17:27 
Hardcore fan
Hardcore fan
User avatar

Joined: 28 Jun 2014, 05:59
Posts: 1243
Location: San Francisco, CA USA
Has thanked: 334 times
Been thanked: 437 times
Ok. Good to know. If you had damaged gearing, it would have been difficult to correct that issue.

Moving on.....this may not be the issue as well but it's worth a look at since it was unique to my CLD-D701. See this pic.....

Image

The part I have circled is the ribbon cable assembly that connects to the laser pick-up. At least on the D701, Pioneer used double stick tape to place a thin plastic sheet on one side of it (maybe about 3" in length and 1" wide) to act like a stiffener to aid in keeping the cable taught as the laser assembly traveled back and forth. On my D701, that part came off and got dislodged on the cable and it started to affect the travel of the laser. I ended up removing the sheet and that kind of fixed the issue but I didn't realize it left a residual of the sticky tape. Hence, every time I played something, I would get an occasional jam up much like the sound you are getting now because the tape kept sticking to both sides of the ribbon cable. The final solution @ the end was to simply clean off that sticky gunk w/ some baby oil and after that I never had the problem again. Also, that plastic sheet was never re-installed and it probably was never needed as I have seen other sister models that never had it in the first place (so not sure what Pioneer was thinking)

Anyway, the symptom would occur on both A & B sides on my player so that is why I'm not sure this is your issue. However, just check it out by playing a disc and observe if the cable is flexing smoothly as the laser moves back and forth. Also, you might even see what the real issue is if it's not the cable getting jammed up. Keep us posted on your progress.
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: