It is currently 20 Sep 2021, 12:02




 Page 2 of 2 [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: [CLD-99] Not powering on
PostPosted: 31 Mar 2021, 03:01 
Hardcore fan
Hardcore fan
User avatar

Joined: 10 May 2007, 03:12
Posts: 1366
Location: United States
Has thanked: 0 time
Been thanked: 208 times
Did you replace the little 1uf startup capacitor on the primary side of the power supply?
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [CLD-99] Not powering on
PostPosted: 31 Mar 2021, 14:02 
Jedi Knight
Jedi Knight
User avatar

Joined: 14 Jan 2010, 09:44
Posts: 5316
Location: Ann Arbor
Has thanked: 758 times
Been thanked: 756 times
krbahr wrote:
Did you replace the little 1uf startup capacitor on the primary side of the power supply?


I didn’t do that yet because it just came to life last time and worked daily for months.

I will check this area first when I get it open. I’m currently in the middle of building my kid’s Tamiya Lunchbox.
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [CLD-99] Not powering on
PostPosted: 31 Mar 2021, 18:46 
Hardcore fan
Hardcore fan
User avatar

Joined: 05 Dec 2006, 19:08
Posts: 1152
Location: Belgium
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times
Simple recap should do the trick!
it's a fun job to do + years of comfort ahead this way.
bonus ... it's dead cheap replacing every cap.
I replaced all PS caps in my players.
good luck getting it fixed
_________________
CLD-D925
CLD-99elite
CLD-959
LexiconLDD-1
LumagenXD
SR-7015
RMB-1585
DMP-UB900
TX-58DX780E
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [CLD-99] Not powering on
PostPosted: 12 Apr 2021, 07:11 
Jedi Knight
Jedi Knight
User avatar

Joined: 14 Jan 2010, 09:44
Posts: 5316
Location: Ann Arbor
Has thanked: 758 times
Been thanked: 756 times
I’ve been too busy to investigate this issue. I haven’t been too busy to try to plug the thing in every few days to see if it came back to life...and today it did.

I will plan on a permanent fix the next time I have to unplug it again. :)
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [CLD-99] Not powering on
PostPosted: 12 Apr 2021, 17:55 
Hardcore fan
Hardcore fan
User avatar

Joined: 05 Dec 2006, 19:08
Posts: 1152
Location: Belgium
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times
krbahr wrote:
Did you replace the little 1uf startup capacitor on the primary side of the power supply?


This one is a dreaded one I found. For some reason cld-d515, LA-2300 players often have a faulty PS. Most of the time it turns out to be that little cap leaking in the bottom.
Have yet to see a startup cap fail in the cld-d925 :wtf:
_________________
CLD-D925
CLD-99elite
CLD-959
LexiconLDD-1
LumagenXD
SR-7015
RMB-1585
DMP-UB900
TX-58DX780E
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 2 of 2 [ 25 posts ]  Go to page Previous  1, 2


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: