It is currently 23 Jun 2021, 16:15




 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: [LA-2300A] motor issue
PostPosted: 27 Apr 2020, 19:19 
Second post
Second post
User avatar

Joined: 04 Mar 2018, 20:32
Posts: 2
Location: Belgium
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Hi folks,

So four years ago i got a Denon LA-2300A which was listed as not working. When it arrived it was working fine but the loading belt needed to be repeared, which i did. Since then i also add to repare the power part, had to replace some capa.

But today i have another proble with it. So i was loading a disc in it, and the player simply got jammed while starting to play. I opened the player and remove the disc. I've looked for the problem and dircovered that one of the gear of the laser mecanims was broken, i replaced it with a spare one i had from a similar player, and now, none of the motor want to spin. I checked if it was the new gear, but now, the mecanism works when i turn it by hand. Also, the motor that drive the tray and the loading mecanism doesn't work either.

The Player does goes on, but show the E3 error after a short time. So does anybody have advise for how to repare this problem ?
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [LA-2300A] motor issue
PostPosted: 29 Apr 2020, 18:19 
Hardcore fan
Hardcore fan
User avatar

Joined: 05 Dec 2006, 19:08
Posts: 1149
Location: Belgium
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times
Did you put in a new M holder? the grey ones might break when you put it in. You won't be able to see it but the pins holding the little white gears might be broken.
_________________
CLD-D925
CLD-99elite
CLD-959
LexiconLDD-1
LumagenXD
SR-7015
RMB-1585
DMP-UB900
TX-58DX780E
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [LA-2300A] motor issue
PostPosted: 03 May 2020, 08:55 
Second post
Second post
User avatar

Joined: 04 Mar 2018, 20:32
Posts: 2
Location: Belgium
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
I did, and i also checked if the new holder didn't broke either.

But i think this player is toast, as now it woudln't even turn on despite that the power supply output the correct voltage.

But thanks for the answer
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: [LA-2300A] motor issue
PostPosted: 03 May 2020, 12:40 
Hardcore fan
Hardcore fan
User avatar

Joined: 05 Dec 2006, 19:08
Posts: 1149
Location: Belgium
Has thanked: 31 times
Been thanked: 17 times
jonltknight wrote:
I did, and i also checked if the new holder didn't broke either.

But i think this player is toast, as now it woudln't even turn on despite that the power supply output the correct voltage.

But thanks for the answer


My guess is that the power supply has a fault. It might not be able to power the components when under strain.
_________________
CLD-D925
CLD-99elite
CLD-959
LexiconLDD-1
LumagenXD
SR-7015
RMB-1585
DMP-UB900
TX-58DX780E
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: