It is currently 15 Nov 2019, 03:26




 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Mcintosh 7020 (CLD-97 clone) powers on but won't play
PostPosted: 04 Nov 2019, 19:58 
Second post
Second post
User avatar

Joined: 11 Aug 2007, 01:43
Posts: 2
Location: United States
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Trying to resurrect my beloved McIntosh 7020...

Currently, here's the issue:

It powers on, all segments of the LCD light up for 1 second or so, then extinguish. No further response to buttons, etc.

HOWEVER, if I disconnect the ribbon cable running between the control Panel and the Main Assembly, then try a powerup, it does something different:

It powers on, the LCD illuminates normally and responds to button presses ON THE DISPLAY, but never, for example, spins a disc, or ejects the tray. It would say "Play" if I hit play, but nothing actually spins up. Pressing "Open" shows Open on display, etc.

Any ideas? I visually inspected all the caps and they look ok. All the fuses I could find tested OK as well.


Thanks for any hints or leads!


-Jeremy
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Mcintosh 7020 (CLD-97 clone) powers on but won't play
PostPosted: 05 Nov 2019, 01:15 
Serious fan
Serious fan
User avatar

Joined: 13 Aug 2018, 03:18
Posts: 139
Location: United States
Has thanked: 14 times
Been thanked: 11 times
It sounds like the power supply is not supplying enough power (just my guess). I would look at the CLD-97 service manual and check voltages.

Visual inspection of the capacitors is helpful when failed capacitors bulge or leak, but capacitors can fail and appear normal.
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: