It is currently 07 Jun 2020, 11:18




 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sony MDP-K1 Repair update
PostPosted: 06 May 2020, 21:56 
Third post and above
Third post and above
User avatar

Joined: 20 Feb 2020, 19:08
Posts: 4
Location: United States
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
Hey y'all, if you remember I was the one asking for repair advice on my LD player. Last time someone managed to find the belt number for me and I was able to replace it, now the tray works perfectly! I looked at my service manual and disassembled the case and took out the fuses, none of them look blown but I figured it was a matter of time and since I have it open I might as well. I ordered replacement fuses and some lithium grease for the tray rails, however I have a new problem, a pretty big one in fact, the spindle motor isn't working correctly. The motor itself raises and lowers with no issue, but it wont spin all, I'm hoping its an easy fix, but if anyone has any ideas I'm all ears! Thank you.
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sony MDP-K1 Repair update
PostPosted: 07 May 2020, 00:36 
Jedi Master
Jedi Master
User avatar

Joined: 03 May 2004, 19:05
Posts: 6419
Location: United States
Has thanked: 281 times
Been thanked: 237 times
Have you tried to play a CD?
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sony MDP-K1 Repair update
PostPosted: 07 May 2020, 00:49 
Third post and above
Third post and above
User avatar

Joined: 20 Feb 2020, 19:08
Posts: 4
Location: United States
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time
rein-o wrote:
Have you tried to play a CD?

Ya know that though hadn't occurred to me haha, will definitely try when I get the chance, thanks!
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Sony MDP-K1 Repair update
PostPosted: 10 May 2020, 18:49 
Advanced fan
Advanced fan
User avatar

Joined: 15 Apr 2012, 10:36
Posts: 513
Location: Norway
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times
If the spindle motor isn't working correctly, it can be related to the power supply or the board where the spindle motor gets the power from. Have you checked that the cable for the spindle motor is seated properly?
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: feindsender and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: